måndag 14 juni 2010

Skolavslutning

Det är något visst med skolavslutningar. Idag var det våra nior som gick ut. Det var högtidligt, vackert, mycket glädje men förstås lite sorgligt också.
För 10 år sedan var jag deras fröken i förskoleklassen. Tänk så fort tiden går. Det var roligt att vara med på deras avslutningslunch idag och få berätta lite om vad de gjorde då. De roliga rimmen och skratten när jag läste om "Lillebror och Nalle" eller "Loranga, Mazarin och Dartanjang". Jag hade sparat några av deras rim som jag läste upp.
Efter lunchen blev det kaffe och jordgubbstårta i bersån på bilden. Och "Den blomstertid nu kommer" förstås.

Och i morgon sjunger vi den igen för då är det avslutning för resten av skolans elever. men då är vi i kyrkan.

3 kommentarer:

 1. Det där med tid är konstigt. Ju äldre man blir desto fortare tycker iaf jag att tiden går. Skolavslutningarna är ett väl bevarat minne för mig. Högtidligt och härligt. Hela sommaren låg framför med sol och bad och lek. Ha de gott

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är det nåt visst med avslutningar. Det blir en speciell känsla i kroppen och jag har alltid nära till tårar dessa dagar. I fredags på sonens student kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. Ha det gott=)

  SvaraRadera
 3. Hej Hero!
  Jag är ute på vandring på okända vägar och hittade ditt ställe. Vill gärna tacka för titten och tala om att jag hade trevligt hos dig!
  Allt gott till dig!
  Hälsar Marita.

  SvaraRadera