lördag 4 december 2010

nu tar vi skidorna fram...

Vinter! Och det är så härligt! Det är många i den här landsändan som inte är så förtjusta. Men i år fullkomligt älskar jag snön. Tusen gånger hellre detta än regn och slask. Det är ju så vackert!

I ett obetänksamt ögonblick svarade jag ja på en fråga. Frågan löd: Ska vi inte åka Tjejvasan? Visst tre mil på skidor klarar man väl...En god vän frågade om jag verkligen har åkt skidor de senaste åren. Beror ju på...hur man räknar...ett tag sen var det ju...
Det första jag behövde göra var att köpa skidor! På frågan om jag var nybörjare svarade jag raskt: Nej, jag ska åka Vasaloppet! Vilket naturligtvis imponerade på försäljaren som raskt gick upp några prisklasser. Så jag fick backa lite...Visste du att nu för tiden går man inte på längden utan VIKTEN när man väljer skidor. Och i det här fallet varar ärlighet längst. Men kolla så smala skidorna är! Svåra att hålla balansen med.
Spåren är jättefina, men jag kan konstatera att än är jag inte så haj på att valla. Alldeles för bakhalt blev det igår. Lite bättre fäste idag, men det finns en del att lära tror jag. Men så roligt det är att åka! Jag hoppas verkligen snön ligger kvar länge, länge!

3 kommentarer:

 1. Ja, visst är det helt underbart med snö jämfört med slask. Härlig utmaning med tjejvasan. Du ska se att det kommer gå bra.
  Kramen, Maria

  SvaraRadera
 2. Härligt med skidåking va! Är själv gammal tävligsåkare, åker numera endast "för husbehov". Lycka till med skidåkningen i vinter, förhoppningsvis får ni behålla snön så du hinner träna ordentligt =)

  SvaraRadera
 3. ja, så hittade jag till din blogg...
  Så härliga bilder!
  Jag får nog damma av mina skidor jag oxå!

  Är hemma med sjuka barn i em ,så jag gör väl ett försök framåt helgen.
  Träna på nu, kör hårt!
  Maria o

  SvaraRadera