måndag 16 januari 2012

Fredsuppdrag


I Ronneby bor Micke Gunnarsson som har startat fredsuppdraget.se. Han vill göra gott i det lilla. Han tror att det är de små handlingarna i vardagen som kan göra oss människor så gott. Och vill man ha fred på jorden måste man ha fred med sig själv.

Varje dag klockan 10 lägger han ut ett uppdrag och de ser väldigt olika ut. En del är eftertänksamma, andra utåtriktade och några bejakar barnet som förhoppningsvis bor också i oss vuxna. Det kan vara att säga hej till någon man inte känner, krama minst fem personer under dagen, lägg en lapp med orden "Tack för att du finns" i någon okänds brevlåda.

Igår var uppdraget att lämna en bok på en offentlig plats och skriva att den ska lämnas vidare när den är läst.

I lördags kunde man läsa om Micke i Bleking Läns Tidning och i söndags i DN och nu sprider sig det här snabbt. Det är en väldigt rolig idé tycker jag.

Många skolor vill också haka på och idag fanns också ett roligt tips på vad man kan göra i skolan.

Jag tänker hänga på, gör det du också! Men jag vet inte om jag vågar gå fram till folk jag inte känner och ge dem en kram! Å andra sidan...vilka möjligheter som kan öppna sig!


3 kommentarer:

 1. Hur blilr man med :))
  Lär ju jättebra.
  Kram på dig.

  SvaraRadera
 2. Jag skulle nog inte våga.. det finns så många olika personer som reagerar olika på sånt :)
  Men jag kan ge alla jag möter ett stort smil :) Det har jag testat och 90 procent ler tillbaka :)
  kram

  SvaraRadera
 3. Mycket fint intiativ. Bra att du hänger på. Jag vill däremot inte krama en okänd för de kan ta illa upp annars köper jag mycket. Själv gjorde jag en stor fruktkorg till min exmakes arbetspalts (på hans kontor)och skrev en lapp: var så god och ta det kostar bara ett leende. Tänk när han berättade hur många som log den dagen och all frukt gick åt snabbt. Många blev besöken där för det spred sig.

  SvaraRadera