söndag 8 september 2013

Fototriss

Fototriss fyller fem år idag! Stort grattis och tack till Helena för att hon vecka efter vecka ger oss nya teman att utmana oss med. Det är inte bara jubileum den här gången utan tävling också. Priserna kommer från Ving, och längre ner kan du läsa vart jag vill resa!

Jubileumstemat är smultronställe. Och för mig blev valet enkelt. Det blir det lilla torpet vid en liten sjö i den djupa Bergslagsskogen. Stället heter Piludden och sjön Gäddsjön. Min pappa växte faktiskt upp här. Nu är det ett sommarställe och där hittar jag alltid ett lugn. Att sitta på bryggan med fötterna i vattnet och se fiskarna slå är meditation för själen. Att gå runt bland de möbler och använda det porslin som alltid har funnits där ger mig en varm känsla av att veta var jag kommer ifrån. Här finns mina rötter och här minns jag farmor och farmor och oändliga somrar med bad, (men inte efter maten för då får du kramp), mete, rökt fläsk och kaviarmackor. Och mygg förstås!
Men trots att jag älskar att hitta lugnet på bryggan så längtar jag efter att få besöka New York! Jag har varit där vid två allt för korta tillfällen. Nu vill jag dit och uppleva storstadspulsen och även träffa min amerikanska "dotter", Glenn, som var utbytesstudent ett år hos oss. 
10 kommentarer:

 1. Förstår att detta är platsen i ditt hjärta! Ser helt underbart ut.
  Faller för mittenbilden som ger så skön retro känsla!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder från ditt smultronställe! Förstår att du trivs där.

  SvaraRadera
 3. Mysigt, man vill liksom kura ihop sig i ditt smultronställe. Torpet är ju ett riktigt guldställe.

  SvaraRadera
 4. Vilka vackra bilder från ditt smultronställe!

  SvaraRadera
 5. Fina bilder från ditt smultronställe :)

  SvaraRadera
 6. Det ser fint och inbjudande ut.

  SvaraRadera
 7. UNderbart med en sån stuga! Fina bilder som ger ro för själen!

  SvaraRadera
 8. Vacker serie! =)


  Ska bli riktigt svårt att välja ut finalister men också väldigt roligt. Vi håller tummarna =) Lycka till!

  SvaraRadera