onsdag 15 september 2010

Citronpasta med lax

Tänkte bjuda på ett middagstips. Väldigt gott och det går snabbt att tillaga. Det tar bara den tid som det tar för pastan att bli klar.

Det här behövs till 4 personer:

400 gram färsk eller torkad tagliatelle
100 gram skivad rökt lax
2 ägg+ 2 msk vatten eller grädde
2 dl färskriven parmesanost
finrivet skal av 1/2 citron
1 dl hackad dill
nymald svartpeppar
200 gram sockerärtor

Så här gör du:
1. Sätt på en stor kastrull vatten till pastan
2. Skär laxen i strimlor
3. Vispa samman ägg, parmesan, citronskal, dill och svartpeppar i en skål
4. Koka pastan och släng i sockerärtorna när nån minut återstår
5. Sila av vattnet och lägg upp pastan och häll äggblandningen och laxstrimlorna över. Blanda och servera, gärna med mer riven parmesan.


4 kommentarer:

  1. Den rätten ska vi göra! Ser fantastiskt gott ut! Men fotografen kanske gör sitt jobb för bra? Kram

    SvaraRadera
  2. Citronpastalåter ursmarrigt. Ihop med firre måste det vara kanon.

    SvaraRadera
  3. Ser faktiskt mycket gott ut på bild! Säkert lätt att laga efter ditt recept. Och jag köpte en färdiglagad pastarätt igår... typiskt mig.

    SvaraRadera
  4. Lät jättegott. Tack för tipset/Lis

    SvaraRadera