lördag 1 augusti 2009

Facebook


Jag tillhör dem som gillar facebook. Jag tycker det är ett enkelt och roligt sätt att hålla kontakt med människor i min närhet och en del lite mer i periferin. En liten kort notering och man vet lite vad som händer i vardagen hos andra. Jag har kommit i kontakt med många "gamla" vänner och släktingar på det sättet. Många av dem skulle jag nog inte ha ringt upp, men på det här sättet blir det av.
Härom kvällen hittade jag en kompis som jag tappade kontakten med för många år sedan. Vi studerade tillsammans och fortsatte träffas efter det. Men så flyttade jag till Frankrike med min familj och hon flyttade till USA. Och det här var ju långt före internet och mobiler. Vanlig postgång var det som gällde (trevligt, men långsamt) och svindyrt att ringa till ett annat land. Så efter några år på skilda kontinenter hade vi tappat kontakten.
Hon har funnits i mina tankar då och då under åren. Och efter att vi hade skrivit några mail ringde jag upp henne. Vi pratade länge och det var så roligt. Mycket har vi varit med om under åren...både glädje och sorg förstås. Livet är ju så. Men det här fyllde på min glädjebägare.

2 kommentarer:

 1. Tack för kommentaren på mitt inlägg. Tyvärr är jag inte ägaren till den bilen.
  Är en användare av facebook oxå. Ja, man får kontakt med många man förlorat under årenslopp.
  Ha de gott!

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Ja det är trevligt med facebook. Jag har inte direkt hittat några gamla vänner, men många nya och så håller jag kontakten med några av mina vänner i det verkliga livet.

  Må gott, önskar Irene

  SvaraRadera