tisdag 17 februari 2009

IKEA

Tre glada kvinnor begav sig till Kalmar en dag i februari. Lite snö på vägen men lite trafik gjorde resan lugn. Ända tills hon i framsätet bestämde sig för att kasta ut äppelskruttet genom fönstret. Vad hon inte visste var att fönsterhissen bara fungerade neråt, dvs fönstret gick att öppna men inte stänga. Lite kallt blev det, lite dragigt var det och faktiskt lite smutsigt. Men tre raska kvinnor visste på råd och med gemensamma krafter var fönstret stängt och resan fortsatte. Efter dessa strapatser behövdes kaffe. Ett litet trevligt ställe hittades och sen blev det affär efter affär. Kalmar har många trevliga affärer!

Sedan var det äntligen dags för IKEA. Alltid lika kul med alla fynd. Kvinnorna visste inte riktigt vad de skulle ha men Kamprad vet vad alla kvinnor vill ha så vagnen fylldes snabbt. Servetter och ljus får man ALLDRIG för mycket av. Toaborstar måste bytas ut och sedär: röda fina skohorn som lyser upp varenda hall. Nya efterrätts eller frukost skålar är aldrig fel när de matchar köket så bra, en ugnsfast form behövs (den gamla har gjort sitt) och visst var det ändå dags att byta ut vardagsglasen. Speciellt när de också passar så bra till köket! Dessutom: en ny kudde, ny dyna till "Poäng", sänglampa mm mm. Och som vanligt blev man överraskad i kassan. Hur kunde det kosta så mycket när allting är så billigt? Denna ständigt återkommande fråga!

Efter dessa lite ytliga nöjen tyckte kvinnorna det var dags för lite djupare diskussioner. Vem är du, vem är jag, vad är viktigt i livet, vad gör vi när barnen klarar sig själva, hur tänker män osv. Så hemresan gick fort. Men inte var kvinnorna färdig pratade, nej långt ifrån. Det här får de göra om snart.

Tack Annika och Lotta för en trevlig dag!
Här är mina nya fina glas, sex stycken för 39 kr.


Här är mina skålar, två för 39 kr.3 kommentarer:

 1. Hej och tack för titten hos mig Carpe Diem :-). Fina inköp du gjort. IKEA är toppen, alltid hittar man nå´t bra och till bra priser dessutom. Må gott.

  SvaraRadera
 2. Ja, Ikea är verkligen toppen! Blir också sugen på att åka dit...
  Hoppas du vilar upp dig ordentligt nu vännen! Kram

  SvaraRadera
 3. Hej Marie! Jag tittar in hos dig nästa triss.
  Ha det så bra tills dess.

  hej Julia! Jag försöker vila, men det är svårt. jag är fortfarande snurrig. Kanske lite mer nu faktiskt. Kram

  SvaraRadera