fredag 2 januari 2009

Stockholm tur och retur

Tillbaka hemma igen efter tre dagar i storstan. Eller rättare sagt i Enskede...
Med det här nyårsfirandet upptogs en tradition som varit vilande i några år. Jag har firat nyår med Annika och Lasse och några till i olika konstellationer, före och efter att barnen kom och på olika ställen. Det genomgående har varit vårt stora intresse för god mat och goda viner. Det har varit många spännande rätter på bordet, ingenting för krångligt att prova. Men saker och ting händer i våra liv, tiderna förändras och plötsligt är våra barn stora. Därför var det extra roligt att det återigen blev ett nyårsfirande tillsammans.

En stående rätt har alltid varit hummer. Med tiden kom vi på att hummern var värd ett bättre öde än att vara en av flera middagsrätter. Skrämmande om den skulle försvinna i mängden. Därför införde vi hummerlunchen. Tidigt på dagen äter vi hummer och dricker den bästa champagne vi har (gärna Louie Roeder). Kan det bli bättre?! Så blev det den här gången också. Dessutom serverades ostron till de modiga (Linde, I´m impressed!)

Senare blev det hummersoppa, lammfilé, getostgratinerat basilikamos och till efterrätt pannacotta. Likagott som det låter, jag lovar! (jag har alla recept). Vid tolvslaget var det otroligt mycket fyrverkerier i området, kul och fint. Vi höll ut till halv fem...

Vi var lite trötta dagen efter så det blev lugnt. Promenad, läsa vid brasan, korsord och "Ivanhoe". Tur att man har sett den så många gånger att det är ok att sova lite då och då.

Idag blev det en långpromenad på Skogskyrkogården i det kalla vädret. Det låter kanske som ett konstigt promenadställe, men det är otroligt fint där. Det är liksom Karlskrona ett världsarv. Sedan var det dags att ta sig till Arlanda och hemresa. Tiden gick så fort. Tack A&L för allt!

Hemma igen... mysigt att träffa alla igen. Maja, vår lilla katt, blev jätteglad och har sovit bredvid mig hela kvällen.

Jag kan också berätta att Camilla Läckberg såg ut att ha en trevlig nyårsafton hemma hos sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar